lauantai 24. tammikuuta 2015

Puren raakakakku-kurssi, slurps

Hellurei! Instagramiani seuraavat ovatkin jo päässeet vakoilemaan etukäteen, minkälaisia kakkusia pääsimme viime sunnuntaina porukalla taikomaan – värikkäitä, herkullisia ja ennen kaikkea puhtaita ja terveellisiä raakakakkuja Turussa sijaitsevan "terveyskahvila" Pure Foodinin kakkukurssilla.

Miksi raakakakku? Raakakakut valmistetaan aina kypsentämättömistä, mahdollisimman käsittelemättömistä aineksista, jolloin kunkin raaka-aineen omat vitamiinit, hivenaineet ja entsyymit ovat tallella sellaisenaan eikä kakkuun ole pumpattu mitään lisä-, väri- tai säilöntäaineita. Tuoretta ja luonnollisesti myös luomua, joka tekee hyvää sekä keholle että ympäristölle. 

Vastuullinen, terveellinen ja herkullinen valinta – uskokaa pois etenkin viimeisimmän kohdalla. :) Ja mikä parasta, raakakakut ovat aina luontaisesti gluteenittomia, laktoosittomia, maidottomia ja munattomia ja jopa pähkinäallergikko pystyy näistä soveltamaan itselleen sopivat versiot. Lisää kannattaakin lukaista tästä Turun Sanomien uunituoreesta artikkelista: http://ts.fi/uutiset/kotimaa/725099/Muutakin+kuin+smoothie

Kakkukurssilla taikomisaikaa oli nelisen tuntia, jonka aikana tehtiin pareittain tai kolmen hengen ryhmissä aina yksi makea leivonnainen sekä lisäksi koko porukalle suolaista piirakkaa, joka tällä kertaa oli avokado-kasvispiirakka – ja saanen sanoa, että yksi parhaimmista tarjoiltavista omaan makupalettiini, päihitti perinteiset kinkkupiirakat mennen tullen! Leipominen oli muutenkin käytännössä ainesten murskaamista ja sekoittamista eli dead simple, kuka tahansa pystyy kyllä vääntämään itselleen yhden raakakakkusen käden käänteessä.


Meidän leivottavaksemme jäi tällä kurssilla mustikkakakku, jonka tekeminen oli niin älyttömän helppoa ja nopeaa, että laitan siitä kyllä reseptin tähän kylkeen! Me käytimme tällä kertaa täytteessä cashewpähkinöiden sijaan manteleita, joten ainakin niiden kanssa reseptistä tuli suussasulavan herkullinen, joka oli samaan aikaan raikas ja kevyt sekä täyteläisen rikas (jos kyseinen yhdistelmä on mitenkään mahdollinen, heh).

Mustikkakakussa olennainen vinkki on surautella pakastemustikoita todella pitkään blenderissä ennen rasvojen lisäämistä, sillä kylmä mustikkatahna kiteyttää, jäädyttää ja kohmeuttaa kookosöljyn ja kaakaorasvan melkoisen nopeasti – havainto, jonka itse koimme kantapään kautta. :-D Kakusta tulee siis kunnon blendauksen jälkeen vähän sinertävämpää kuin mitä meillä, mutta todella hyvää se oli noin violettinakin – sössimään ei sinänsä onnistu, vaikka vähän virheitä tekisikin matkalla.

Pohja:
1dl kaakaopapuja
2dl luumuja (kuivattuja) 
2dl gojimarjoja
2tl kanelia
1dl kookospalmusokeria (luomu)
1mm Himalajan Kristallisuolaa
n. 1/2dl kaakaovoita

Mittaa kutteriin (tai leikkuulautaa ja veistä / todella tehokasta tehosekoitinta apuna käyttäen) kaakaopavut, goji-marjat ja luumut. Jauha rouheiseksi massaksi ja kaada massa isoon kulhoon. Lisää kulhoon mausteet ja sokeri sekä kaakaovoi. Sekoita taikina huolellisesti ja taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun vuuan pohjalle ja laita pakastimeen hyytymään.

Täyte:
2dl pakastemustikoita (kotimaisia)
4dl cashewpähkinöitä (luomu)
1dl vettä 
1dl raakakaakaovoita (luomu)
2dl kookosöljyä sulatettuna (luomu)
noin ½ dl lähihunajaa (maista makeus, lisää halutessasi)
1mm Himalajan Kristallisuolaa 
1mm vaniljajauhetta (luomu)

Laita blenderikannuun tai tehosekoittimeen kaikki raaka-aineet lukuun ottamatta kookosöljyä ja kaakaovoita. Blendaa taikinaa niin kauan kunnes massa on aivan sileää. Lisää sitten sulatetut rasvat ja blendaa taas aivan sileäksi. Kaada valmis massa vuokaan pohjan päälle. Hyydytä kunnes massa on kiinteää. Massan voi (ja kannattaakin) tehdä useassa erässä, jos oma tehosekoitin ei vedä koko satsia kerralla. :-)

Koristele valmis kakku herkullisilla pensasmustikoilla, kauniin vihreillä mintun tai melissan lehdillä ja syötävillä kukilla – saat niin kesä- kuin talvijuhlapöytään upean ja helpon herkun joka maistuu kaikkien suuhun!

Browniet, tähän se emoji sydänsilmillä!

Sitruuna-juustokakku

Avokado-kasvispiirakka

Tiramisu, joka ajanpuutteen vuoksi vähän lässähti keskeltä. Maku oli silti taivaallinen :)

Omenakakut

Mikäli raakakakkukurssi Turun suunnalla houkuttelee, niin kannattaa tarkistaa Pure Foodinin facebook-sivut ja kurkkia, olisiko kursseilla vielä vapaata tilaa. :) Kurssivalikoimasta löytyy raakakakku-workshopin lisäksi tällä hetkellä myös raakasuklaa-workshop sekä smoothie-workshop, joihin molempiin allekirjoittaneen sormet jo syyhyävät, mutta dieettimoodi taistelee vielä sitkeästi vastaan, ääh. :-D

7 kommenttia:

  1. Mitä herkkuja! Kakkuhimo senkun yltyi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä niin helppoja tehdä, että äkkiäkös tuollaisen väsäisi... :D säilyy muuten hyvin pakkasessa jos ja kun ei jaksa syödä kuin hyvin pienen palan kerrallaan. :)

      Poista
  2. Vähän kuulostaa (ja näyttää) kivalta, haluan myös! :D Luin eilen just tuon TS:n artikkelin - hyvä teksti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kiteytti kyllä hyvin kaiken tarvittavan! :) siitä nyt vain kokeilemaan mustikkakakkua, jos yhtään sormet syyhyää tekemään ja maistelemaan kakkuja :D

      Poista
  3. Oijoi, vähänkö nuo browniet näytti herkuilta...! :O Ei tällaisessa nälässä näköjään pitäisi tsekkailla ees treeniblogeja, kun suklaanhimo kasvaa ihan mahdottomaksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha, ne olivat kuulemma myös älyttömän helpot tehdä! :) Ja hei täällä on lisää reseptejä, odotas...
      http://hanistyle.fi/2014/06/raakakakkukurssi/

      Nyt vain taikomaan, noihan on käytännössä terveysruokaa ;D :DD

      Poista
  4. Oisko mahdollista saada tohon tiramisu-kakkuun ohjetta?:)

    VastaaPoista