torstai 15. tammikuuta 2015

Broileri-fetasalaatti marinoiduilla punasipuleilla


Tehkäääää tätä! Todella yksinkertainen, mutta samalla ravintola-annoksen maukkauteen verrattavissaoleva annos mehukasta broilerinfileetä "fetajuustokuutioilla" ja marinoidulla punasipulilla (sekä omassani lisänä säilykeherkkusieniä, jotka voi jättää pois) friseesalaatti- ja jäävuorisalaattipedillä. Nyt se hymiö sydän-silmillä kiitos!

Alkuvalmisteluihin kuuluu tietysti marinoidun punasipulin valmistus, jota kehoitan kaikkia kokeilemaan ihan mihin tahansa ruokaan lisättynä. Käskisin jopa, jos valtani ylettyisi niin korkealle. :D

Marinoitu punasipuli
~ 2 pienehköä punasipulia
~ ½ dl punaviinietikkaa
~ 2 rkl sokeria (tai hunajaa?)
~ 1 tl suolaa
~ 1 rkl / loraus oliiviöljyä

Sekoita punaviinietikka, sokeri ja suola keskenään (tai mokaa ohjeiden seuraamisessa kuten allekirjoittanut ja heitä joukkoon myös öljy, en usko haittaavan makua mitenkään!) ja laita viipaloitujen punasipuleiden päälle. Jos et mokannut aiemmin, laita noin viiden minuutin kuluttua joukkoon se öljy ja anna marinoitua hetki - mitä pidempään, sen parempi. Valmis!

Broilerit valmistin uunipellillä ilman extrarasvaa ja heitin lopuksi päälle muistaakseni rouhittua, kuivattua chiliä sekä indian-mausteseosta (koska ne sattuivat käteen, tyyli vapaa ja oman maun mukaan). Nämä broilerit olivat kypsyysasteeltaan täydellisiä, mikä vain paransi salaatin mehukkuutta! Olkaa siis tarkkoina niiden broiskujen kanssa, ottakaa vaikka uunista ja leikatkaa tasaisin väliajoin ja jos näyttää enää vain vähän vaaleanpunaiselta, niin about minuutti uunissa ja rohkeasti pois. Luulisin, että broilerin ylikypsentäminen salmonellaa pelätessä saa välillä aivan älyttömät mittasuhteet - rohkeammin vain seuraamaan kypsennystä ja on hyvä pitää takaraivossa, että teoriassa broilerin liha saa jopa olla aavistuksen vaaleanpunaista ollessaan silti täysin kypsää (painotus sanalla aavistuksen) eli jos liha on vaaleaa, niin älä ainakaan siinä tapauksessa pidä sekuntiakaan pidempään.

Se siitä paasauksesta, salaatin ainekset olivat siis:
~ maustamaton broileri (n. 100g)
~ ehkä max. 50g tai maun mukaan 3% salaattijuustokuutioita (garlic&parsley), nam
~ marinoituja punasipuleita maun mukaan
~ säilykeherkkusieniä
~ friseesalaattia ja jääsalaattia niin paljon kuin masu vetää
~ 1 tl oliiviöljyä salaatinkastikkeena

Just do it! :)

5 kommenttia:

  1. Sun sapuskat vaikuttaa aina niin maukkailta :) ei pitäis kattella tällaisia kun iskee hirmeä himo... Noh ainakin tällä kertaa se oli sallittua kun inspistä hain, sen suhteen että mitä söisin kun mikään ei tahdo maistua. Samantien lähtee kokeiluun noi sipulit itsetehtyjen nugettien ja salaatin kera :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, nyt saa ainakin hyvällä omallatunnolla kuolata näitä kuvia :) toivottavasti tykkäsit punasipuleista ja hei kiitti kun mainitsit buffetit, vähänkö kuolaan nyt ajatukselle niistä... :D ääh!!

      Poista
    2. Perhanan autocorrect, ei siis buffetit vaan nuggetit :D

      Poista
  2. Juu kuola valuu täälläkin.. :D Kiitos punasipuliohjeesta, se pääsee niiiiiin kokeiluun! :)

    VastaaPoista