maanantai 28. huhtikuuta 2014

Super-kvinoa

Kvinoasta (tai quinoasta) on tullut bataatin ohella ehdoton suosikkini post-workout -hiilarilähteenä, muita en näiden kahden lisäksi ole viime aikoina käyttänytkään. Gluteeniton, ravintorikas ja nopea valmistaa.

"Kvinoa sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa, mikä on harvinaista kasvikunnan tuotteissa. Kvinoassa on enemmän proteiinia kuin riisissä tai muissa viljoissa ja se sisältää paljon ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia."

... Ja se on myös ihan mahdottoman hyvää alla olevalla reseptillä! <3

Kvinoa-broilerisalaatti
Oma proteiini + hiilari -versio:

~ 1 dl kvinoaa (en huuhtele, keitän suoraan kattilassa)
~ 150g maustamattomia broilersuikaleita
~ kirsikkatomaatteja
~ vapaavalintaista salaattia, esim. Lempi-salaattimix tai pinaatinlehtiä
~ sitruunamehua
~ ripaus himalajan ruususuolaa

Ei muuta kuin kvinoa ja broileri kypsäksi ja sen jälkeen kokoamaan aineksista herkullista salaattiannosta, nams. Sitruunamehua laitan melko reilusti ja himalajan ruususuolaa ripauksen keitinveteen ja vielä toisen ripauksen itse kvinoan päälle.

... Ja PT:llä on sitten proteiini + hiilari + rasva -versio samaisesta salaatista, jota en ole itse päässyt vielä testaamaan. Kaikkien ruoka-aineiden määristä en osaa sanoa tarkalleen, joten käytetään tällä kertaa runkona omaa versiotani, kun näitähän nyt voi jokainen vapaasti soveltaa muutenkin itselleen sopiviksi. :)

~ 1 dl kvinoaa
~ 150g maustamattomia broilersuikaleita
~ kurkkua
~ 1 avokado
~ pieneksi revittyä Lempi-salaattimixiä
~ rucolaa, basilikaa ja korianteria
~ sitruunamehua
~ kookosöljyä (sekä salaattiin että paistamiseen)
~ ripaus himalajan ruususuolaa

Tässä on kuulemma asettelu ja järjestys todella tärkeää: ISO lautanen, jonka päälle salaattia, avokado, rucolaa, basilikaa ja korianteria, superpieneksi pilkottua kurkkua, puolikas puristettu sitruuna, kvinoa, kookosöljyä, lisää salaattia ja liha. Så där. :D PT kutsuu tätä muistaakseni mössö-nimellä eli sellaista koostumusta ilmeisesti tavoittelemaan.

5 kommenttia:

  1. Jääkö kvinoa samanlaiseksi rakenteeltaan kun couscous kypsänä (kuin pieniä kiviä söis) vai tuleeko siitä ihan pehmeää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole aikoihin syönyt couscousia, joten nyt en osaa tarkkaan arvioida. :D Mun muistaakseni couscous ei jää hirveän kovaksi, mutta tää kvinoa on kuin todella, todella pientä (kokojyvä)riisiä, joten kyllä se mun mielestä ihan pehmeälle maistuu. Kai... :D

      Poista
    2. Okei, ehkä pitää vaan uskaltaa kokeilla :D

      Poista
  2. Tämä menikin sitten resepteihin niin että sujahti ja tulee kokeiluun mahdollisimman pian! Olisi niin oiva päivällinen näin uuden ruokavalion ja elämäntapamuutoksen myötä! :)

    http://whiteandfresh.casablogit.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hyvää kannatti siis jakaa! :) Mullakin siitä tuli heti yksi lemppariruuista ikinä, sopivan täyttävä ja kevyt samanaikaisesti.

      Poista